... ami ingyen van biztosan megéri...

Jövő

Mi vár ránk?

Az Európai Unió az élet minden területén komoly energia felhasználás csökkentés írt elő, amelyet az országnak így vagy úgy de teljesítenie kell. 2020-ra a 2005-ös szinthez képest 20%-os energia megtakarítást kell elérni. Ez csak úgy teljesíthető ha a kormány támogatja (pályázati lehetőségekkel) az új modern eszközök használatát (háztatások esetében energiatakarékos izzók, energiatakarékos kazánok, lakóházak hőszigetelése stb…) vagy tovább emelik az energiák fogyasztói árát, ezzel is arra kényszerítve a fogyasztót, hogy csökkentsék a felhasználást.

Mi a megoldás?

Egyszerű és viszonylag könnyen kivitelezhető megoldás a napelemes rendszerek telepítése az épületek tetejére. Ez nem foglal el más tevékenységek, berendezések elől “hasznos” területet, nincs útban. Olyan helyre kerül a napelemes rendszer, amelyet amúgy sem használtunk, csak azt a célt szolgálják, hogy ne ázzon be a ház. Nem kell pluszban építeni semmit sem. Egyszeri beruházással teljesen függetlenedhetünk a szolgáltatótól, de ha az a cél, hogy csökkentsük a villanyszámlát mondjuk a felére, az is megoldható, ehhez kisebb napelemes rendszerre van szükség.

 

A beruházás megkezdése előtt, át kell gondolni, hogy mi a cél? A teljes függetlenedés, a villanyszámla csökkentése, vagy esetleg még plusz bevételre is szert kívánunk tenni azáltal, hogy a megtermelt elektromos energiát eladjuk a szolgáltatónak? Ugye nem is hangzik rosszul?

Egy átlagos családi ház energia felhasználása 3-4000 kWh évente. Ahhoz hogy ezt az energia mennyiséget megtermeljük kb. 2,5-3 millió Ft-nyi beruházás szükséges. Ez elsőre soknak tűnhet, de gondoljunk csak bele mélyebben.

Egy ilyen beruházás azt jelenti, hogy nincs többet villanyszámla, sőt ha emellett csekély mértékben csökken a fogyasztásunk, akkor pénzt is kaphatunk vissza a szolgáltatótól.

Mindemellett azt se felejtsük el, hogy egy ilyen beruházás, rendszer élet tartama 25-30 év, vagy akár több is. Ezen idő alatt folyamatosan hasznot termel úgy, hogy mi nem fizetünk. A teljes beruházás, pesszimista számítással (az energia árak az elmúlt 15 év átlagát tekintve, ami 7%-os emelkedés volt, kisebb mértékben, 5%-kal növekednek (ami valljuk be őszintén elég vicces, mert biztos hogy nagyobb mértékben fognak növekedni)) 8-9 év alatt megtérül.

Illetve egy másik nem elhanyagolható tényező, hogy a beruházás teljes összege növeli az ingatlan értékét. A napelemes rendszer, hasonlóan az ingatlanhoz nagyon lassan veszít az értékéből.

DE! Mivel az ingatlan független a szolgáltatótól és kész, beüzemelt
    rendszerrel rendelkezik, könnyen lehet, hogy egy potenciális 
  vevőnek (ha el akarja valaki adni) többet is megér, mert nem neki
             kell elkezdenie a nulláról a beruházást.

A beruházásokra akár állami vagy uniós támogatások is igényelhetőek.

Sőt akár hitelből is finanszírozható. Aki ezt a megoldást választja, annak az üzembe helyezéstől a villanyszámla helyét átveszi a hitel törlesztő részlete. A hitel visszafizetése után se törlesztő részlet, se villanyszámla.

Vagyis a futamidő végéig olyan mintha semmi sem történt volna.

Egy ilyen rendszer kiépítése nem bonyolult feladat, csupán elhatározás és jól átgondolt előkészülettel meghozott döntés kérdése. Ön eldönti a megszerzett, hallott információk alapján, hogy erre szüksége van.

Megbíz bennünket és a továbbiakban semmi dolga, maximum annyi, hogy néhány helyen aláírja a szükséges papírokat, maximum néhány napig elviseli, hogy dolgoznak a tetőn és végül a legfájóbb, kifizetni a számlát.

Ezek után már csak élveznie kell, hogy kevesebb pénzt hagy a postán. Nem kell a gyerekekkel veszekedni, hogy kapcsolják le a villanyt, ha nem használják, nyugodtan mehet éjjel nappal a légkondi, nem lesz kifizethetetlen villanyszámla. Sőt még a szomszédok, barátok előtt is büszkén vállalhatják, hogy Önök energiatakarékosak, óvják a természetet, gondolnak a jövő nemzedékére. Segítik az élhető világ megteremtését.

Nem csak a tehetősebbek élhetnek ezzel a lehetőséggel,
ez mindenki számára adott, elérhető!

Ha további információra van szüksége kérem jelezze az info@napkiraly.hu e-mail címen, vagy a +36- 20-569-8839 telefonszámon, ahol készséggel állunk rendelkezésére, hogy egy személyre szabott ajánlatot tudjunk készíteni.

Vállaljuk napelemes rendszerek teljes körű kivitelezése Győrújbaráton és Győr környékén! Minőség és szakértelem elérhető áron! Cél: napenergia kihasználása

Napelemes rendszerek